„Fondas Janukonis“ šiemet skyrė paramos už 80 tūkst. eurų

Šiais metais labdaros ir paramos „Fondas Janukonis“ tęsė savo veiklą ir visuomenei reikšmingų projektų rėmimams skyrė 80 tūkst. eurų. Į fondo rėmimų lauką 2023 metais pateko bažnyčios, ligoninės, įvairios visuomeninės organizacijos ir sporto klubai.

„Įgyvendindami savo misiją spręsti opiausias bendruomenių mūsų šalyje problemas, šiemet aktyviai veikėme tiek didžiausiuose Lietuvos miestuose, tiek ir regionuose“, – sako fondo direktorius Vitas Janukonis.

Anot jo, daugiausia fondo dėmesio 2023 metais sulaukė Pabradės Švč. Mergelės Marijos Šeimų karalienės bažnyčios šildymo sistemos atnaujinimo darbai, kuriems buvo skirta 30 tūkst. eurų. Už šias lėšas buvo įsigyti ir sumontuoti šeši oras–vanduo šilumos siurbliai IGLU® INUIT 16, kurie bažnyčiai leido triskart sumažinti išlaidas už šildymą ir atsisakyti gamtinių dujų naudojimo.

„Svarbiausia mūsų iniciatyva išlieka atstatyti istorinę Viešpaties Jėzaus koplytėlę prieš Vilniaus Šv. Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčią, kuri sovietmečiu buvo nugriauta. Šiais metais čia sėkmingai buvo atlikti archeologiniai bei geologiniai tyrimai. Projektas juda pirmyn, tęsiame bendradarbiavimą su bažnyčia ir architektais“, – teigia V. Janukonis.

2023 metais „Fondas Janukonis“ taip pat rėmė visuomenines organizacijas „Stiprūs kartu“, Vilniaus Bočių bendriją ir Vilniaus tarptautinę moterų asociaciją (IWAV). Fondo rėmimo sulaukė sporto klubai Šilutės „Šilutė“, Šilalės „Lūšis“ ir Klaipėdos krepšinio mėgėjų sporto lyga. Fondas suteikė paramą ir Vilniaus vaikų futbolo klubui „Ataka“.

„Šiais metais prisidėjome kuriant ir džiaugsmą skirtingų miestų šventėse“, – sako V. Janukonis. Fondas rėmė Klaipėdos pilies džiazo festivalį, gimtadienį „Šiaulių dienos 787“ ir Telšių miesto 232-ąjį gimtadienį, kuris sutapo su eglutės įžiebimo švente.

Nuo 2020 metų veikiantis labdaros ir paramos „Fondas Janukonis“ skiria lėšų opiausių bendruomenėms problemų sprendimui ir visuomenei reikšmingų projektų rėmimui.

Galerija